Skip to main content

Scheppingsdrang met Erik Neimeijer

Bedrijfstraining

“Scheppingsdrang”

Erik Neimeijer

Erik Neimeijer is kunstenaar, muzikant en psycholoog. Tijdens deze bedrijfstraining neemt hij de deelnemers mee op reis door het creatieve proces. Wat is eigenlijk ‘inspiratie’ en hoe kun je het opwekken? Als pycholoog bestudeerde hij het scheppingsproces en kwam erachter dat er universele wetten en technieken zijn om van een losse gedachte tot een symfonie, hollywoodfilm, schilderij of nieuw product te komen. Elke innovatie begint met creatief denken.

Naast zijn werkzaamheden als muzikant en kunstenaar is Neimeijer zijn vroegste passie, de psychologie, niet uit het oog verloren. Zo neemt hij voor assessmentbureau Talentem op reguliere basis assessments af. Vanuit die ervaring werd de link tussen creativiteit en een gezond en uitgebalanceerd werkklimaat steeds duidelijker. In deze bedrijfstraining zullen de deelnemers zowel individueel als gezamenlijk door Neimeijer ontwikkelde ‘inspirerende assessments’ doen.

Uit eigen ervaring weet Neimeijer hoe belangrijk het is om juiste rituelen en gewoontes toe te passen, welke hij uiteraard zal benoemen en behandelen. Daarnaast deelt hij een schat aan inzichten en praktische voorbeelden. Van Bob Dylan en Picasso tot Einstein en Steve Jobs. Dit alles om te zorgen dat creatief denken de gewoonste zaak van de wereld wordt en je inspiratie haalt uit de kleinste dingen in leven.

Algemene informatie Bedrijfstrainingen

Home Of The Muse

De inspirerende bedrijfstrainingen van Home of the Muse worden geleid door docenten waarvan de wortels diep in creatieve aarde verankerd liggen. De deelnemers verblijven in ons in klassiek Antilliaanse stijl opgetrokken landhuis. Home Of The Muse telt twaalf luxe hotelkamers, en biedt zodoende riant plek aan maximaal 24 logees.

Op de vide van het hoofdhuis bevindt zich onder de hoge dakspanten een inspirerende ruimte voorzien van airconditioning, een vleugel, vergadertafel en presentatiescherm. Ook heeft Home Of The Muse een gezellige lobby, een groot magnesiumzwembad en een rooftopbar met wijds uitzicht. Ons openluchttheater biedt de mogelijkheid om op eigen terrein optredens of lezingen te organiseren, en de omgeving staat garant voor onvergetelijke borrels en diners. Uiteraard staat het hele landgoed tijdens het verblijf tot exclusieve beschikking van uw bedrijf.

Standaard gaan wij uit van een verblijfsduur van een midweek voor onze Creatieve Bedrijfstrainingen, maar uiteraard is dit aan te passen aan uw wensen.

Over de inspirator

Erik Neimeijer (1982) is opgeleid als sociaal psycholoog, en is zeer actief als muzikant en kunstenaar. Hij was gitarist en zanger bij Bökkers en met de gelegenheidsformatie Lorraniville won hij in 2013 Edison. Naast zijn muziek is Neimeijer ook actief als schilder, waarbij hij zich laat inspireren door cobra. Regelmatig is zijn werk te zien op tentoonstellingen. In juli 2019 had hij een expositie in het Herman Brood Museum in Zwolle, de DAC Concepts Gallery in Griekenland en in Red Dot Miami, tijdens Miami Art Basel in Florida. Ondanks zijn vele werkzaamheden als kunstenaar, heeft ook de psychologie nog altijd zijn interesse. Hij neemt assessments af voor een groot assessmentbureau, en geeft bedrijfstrainingen welke op creatieve lees geschoeid zijn.

Interesse?

Heeft u interesse in of aanvullende vragen over deze Bedrijfstraining, of wilt u een offerte aanvragen? Laat het ons weten via onderstaand formulier en we komen snel bij u terug!