Skip to main content

Spreken in het openbaar Sanne Wallis de Vries

Bedrijfstraining

Spreken in het openbaar

Sanne Wallis de Vries

Hoe comedy voor je te laten werken bij spreken in het openbaar.

“Speaking in front of a crowd is considered the number one fear. Number two is death. That would mean that the general person at a funeral would rather be in the casket than doing the eulogy.” (Jerry Seinfeld)

Het is algemeen bekend dat spreken voor een groep eng is. Toch is het juist in het bedrijfsleven vaak noodzakelijk om in of voor een groter gezelschap te spreken. Wie zich daar comfortabel bij voelt, zal zijn boodschap veel beter over het voetlicht kunnen brengen.

Daarbij is het een geweldig gevoel als een vermakelijke speech, ontroerende verhaal of fraaie stuk stand up comedy het gewenste effect blijkt te hebben op het publiek. Juist naar die magnifieke ervaring gaan we op zoek in deze masterclass.

Schrijven, schrappen, repeteren

Aan de beste openbaar gesproken woorden gaat veel vooraf. Schrijven, schrappen, repeteren, en dan die hele riedel opnieuw… Een gesproken optreden is geslaagd als er van al die voorbereiding niets te merken is tijdens de uitvoering. “Alsof je het zo uit je mouw schudde!” is een groot compliment na het vertolken van een tot in de puntjes gerepeteerde tekst. In deze masterclass kun je jezelf ontplooien als openbaar spreker, waarbij de nadruk gelegd zal worden op het gebruik van humor, cabaret en comedy.

Door middel van theater- en comedylessen, schrijfopdrachten, analyses en improvisatie, leert elke deelnemer zichzelf ontwikkelen als openbaar spreker. De lengte van deze bedrijfstraining is aan te passen aan uw wensen, van een (lange) dag tot enkele uren per dag gedurende een midweek. Uiteraard wordt de training afgesloten met een optreden van alle deelnemers voor elkaar, met een speelse speech of serieuze stand up comedy!

Algemene informatie Bedrijfstrainingen

Home Of The Muse

De inspirerende bedrijfstrainingen van Home of the Muse worden geleid door docenten waarvan de wortels diep in creatieve aarde verankerd liggen. De deelnemers verblijven in ons in klassiek Antilliaanse stijl opgetrokken landhuis. Home Of The Muse telt twaalf luxe hotelkamers, en biedt zodoende riant plek aan maximaal 24 logees.

Op de vide van het hoofdhuis bevindt zich onder de hoge dakspanten een inspirerende ruimte voorzien van airconditioning, een vleugel, vergadertafel en presentatiescherm. Ook heeft Home Of The Muse een gezellige lobby, een groot magnesiumzwembad en een rooftopbar met wijds uitzicht. Ons openluchttheater biedt de mogelijkheid om op eigen terrein optredens of lezingen te organiseren, en de omgeving staat garant voor onvergetelijke borrels en diners. Uiteraard staat het hele landgoed tijdens het verblijf tot exclusieve beschikking van uw bedrijf.

Standaard gaan wij uit van een verblijfsduur van een midweek voor onze Creatieve Bedrijfstrainingen, maar uiteraard is dit aan te passen aan uw wensen.

Over Sanne Wallis de Vries

Na toneelspelen als hobby en het theater als studie, bleek het directe contact met het publiek tijdens een cursus Kleinkunst in 1992 een match made in heaven voor Sanne. Praten tegen de mensen met zelfgeschreven materiaal is wat ze tot op de dag van vandaag doet. Ze werd in 1995 aangenomen bij Comedytrain, een groep comedians die Raoul Heertje om zich heen verzamelde. De cursus Kleinkunst groeide uit tot een mede door Sanne en haar regisseuse Selma opgerichte opleiding: Theater Opleiding Selma Susanna. In 1996 won Sanne het Leids Cabaret Festival, waarna ze een reeks solovoorstellingen maakte. Ook speelde ze in musicals (Foxtrot, Sweeney Todd), deed film (Moordwijven, Mees Kees, Soof) en jeugdtheater (Woest Water). Wereldberoemd in Nederland werd ze dankzij haar imitaties van o.a. Beatrix, Femke Halsema en Connie Palmen in de televisieprogramma’s Kopspijkers en Koefnoen. In haar laatste twee soloprogramma’s (Gut en Kom) wordt Sanne bijgestaan door haar inmiddels vaste muzikanten Wouter Planteijdt en Dionys Breukers.

Voor meer informatie over Sanne Wallis de Vries zie www.sannewallisdevries.nl

Interesse?

Heeft u interesse in of aanvullende vragen over deze Bedrijfstraining, of wilt u een offerte aanvragen? Laat het ons weten via onderstaand formulier en we komen snel bij u terug!