Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Mangrovebossen

By april 16, 2022juli 9th, 2022No Comments

Mangrovebossen

Wie vanuit Kralendijk of Home Of The Muse richting Sorobon rijdt ontkomt er niet aan. De mangrovebossen van Bonaire. Dit unieke ecosysteem is een biotoop die huisvesting biedt aan veel flora en fauna.

De mangrovebossen van Bonaire is een uniek en helaas wereldwijd onder druk staand gebied. Vanaf Home Of The Muse is het hemelsbreed een ferme steenworp, en vanaf het dakterras kun je de bossen in al hun glorie waarnemen.Tussen de mangrovebomen zie je vele watergangen alwaar je in de ondiepe gedeeltes veel flamingos kunt zien.

Maar even terug naar de bomen zelf. De rode en zwarte mangrove die op Bonaire voorkomen hebben een aantal fijne “gadgets” ingebouwd. Zo kunnen ze in zout water groeien, maar hebben zoet water nodig om te overleven. Huh? Ze maken voor zichzelf zoet water uit zout water door omgekeerde osmose. Dit allemaal met een high-tech half doorlaatbaar filter! Daarnaast is het zo dat de bestuiving gebeurt door de op Bonaire van nature voorkomende vleermuis in plaats van vlinders of bijen.

Het mangrovegebied van Lac Cai wordt ook wel de kraamkamer van de oceaan genoemd; je kunt hier kleine haaitjes, barracuda’s en andere jonge vissen zien. Daarnaast fungeert de zeegrasbodem als favoriete restaurant van de diverse soorten zeeschildpadden die op Bonaire voorkomen zoals de green turtle, de loggerhead en de karetschildpad.

Bezoek het Mangrove Info Center eens en boek een kano tour en ervaar zelf hoe geweldig de mangrovebossen zijn. Het is natuurlijk ook een ideale break als je bij Home Of The Muse een masterclass boekt, of met je familie een weekje bij ons boekt!