Skip to main content

Creatief schrijven

Masterclass-week

Creatief schrijven

met Eva Posthuma de Boer

Nederlands

Maestro Eva Posthuma de Boer

Status Verwacht in 2023

Eva Posthuma de Boer schrijft romans, kookboeken en columns. Deze week zal zij haar allround schrijverschap inzetten om andere (aspirant) schrijvers op weg te helpen. Iedereen die al jaren verzucht ‘daar wil ik nog eens een boek over schrijven,’ maar die niet weet hoe te beginnen, of iedereen die telkens weer aan een kort verhaal begint maar na enkele regels vastloopt, zal baat hebben bij haar verfrissende en concrete aanpak.

Heb je een idee voor een roman? Wil je korte verhalen schrijven, of columns? We gaan aan het werk! We gaan lezen, praten, ideeën delen en de pennen oppakken.

Hoe ontwikkel je personages? Hoe zet je een verhaal op? Hoe belangrijk is een plot? Hoe maak je iets persoonlijk maar niet privé? Hoe kill je darlings? Hoe inspireer je jezelf? Het zijn allemaal vragen waar je tegenaan loopt als je creatief schrijft.

Eva Posthuma de Boer deelt haar ervaringen, leest, beoordeelt, geeft opdrachten en tips.

Al voor aanvang van de masterclass zal Eva per mail enkele schrijfopdrachten aan de deelnemers verstrekken, zodat er eenmaal ter plaatse direct aan de slag gegaan kan worden. Aan het eind van de week ben je wijzer, geïnspireerd en gemotiveerd om te blijven schrijven.

Deze Masterclass-week wordt afgesloten met een feestelijke literaire avond, met lezingen van de deelnemers en de fameuze Pulp & Fictie quiz die Eva jarenlang op festival de Parade organiseerde.

Bekijk de persoonlijke video van Eva!

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Ons Masterclass-pakket ziet er als volgt uit:

 • Aankomst op zondag vanaf 15.00 uur, vertrek zaterdag 12.00 uur.

 • Zes nachten verblijf in een van onze luxe kamers (zie pagina ons landhuis).

 • Maandag t/m vrijdag dagelijkse gezamenlijke workshops en lezingen, daarnaast voldoende ruimte voor individuele adviezen, zelfstandig werken en ontspanning.

 • Maximaal 15 deelnemers per week, veel individuele aandacht.

 • Welkomstborrel en licht diner op dag van aankomst.

 • Van maandag t/m vrijdag volpension met ontbijt, lunch en diner.

 • Afsluitend evenement op de vrijdagavond.

 • Inclusief alle non-alcoholische dranken.

 • Sunset trip met catamaran, inclusief barbecue en drankjes aan boord.

 • Transfers van en naar het vliegveld.

 • Assistentie bij het eventuele boeken van autohuur, verlengd verblijf op het eiland of overige activiteiten bij onze partners.

 • Pakketprijs in dollars (op basis van gedeelde kamer) vanaf 2600

Over Eva Posthuma de Boer

Eva Posthuma de Boer is schrijfster van romans, columns en kookboeken. Haar debuutroman Eindeloze dagen verscheen in 2007, gevolgd door de romans Lichthart (2009), De Comedy Club (2012), Ica (2015), En het wonder ben jij (2018) en De hand van Mustang Sally (2022).

Kookboeken van haar hand zijn o.a. Voer voor Vrienden en Eva’s Keukenkast. In verschillende kranten en tijdschriften publiceert Eva Posthuma de Boer (culinaire) columns, o.a. in Het Parool, Museumvisie en de Volkskrant.

Voor meer informatie over Eva Posthuma de Boer zie evaposthumadeboer.nl

Interesse?

Wil je je aanmelden voor deze Masterclass-week of heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen dan snel bij je terug met meer informatie.