Skip to main content

Drummen

Masterclass-week

Drummen

met Cesar Zuiderwijk

Nederlands

Maestro Cesar Zuiderwijk

Status Verwacht in 2023

Cesar Zuiderwijk zal tijdens deze veelzijdige Masterclass-week meerdere geheimen van de smid delen. Een belangrijk element is de Moeller methode, die Zuiderwijk zelf geleerd heeft van Jim Chapin. Grootmeester Chapin heeft bijna alle bekende drummers in de jazz en de rock deze Moeller methode geleerd. Zo ook Zuiderwijk, voor wie Jim Chapin twintig jaar lang als een vader was. Cesar Zuiderwijk geeft op zijn beurt het stokje met liefde door aan andere drummers.

Met behulp van de Moeller methode leer je drie tot vier keer zo snel te spelen met een polsbeweging, en kun je dit ook nog eens oneindig volhouden door de ontspanning die eraan ten grondslag ligt. Voortbordurend hierop heeft Cesar Zuiderwijk een methode ontwikkeld waardoor het mogelijk is om tot zes bassdrumslagen uit één beenbeweging te halen.

Bij aanvang van de Masterclass krijgen de deelnemers een document uitgereikt waarin de meest voorkomende rudiments met een eigen twist zijn uitgewerkt. Hiermee gaat iedereen deze week, gezamenlijk en individueel, aan de slag. De nadruk ligt vooral op de houding en de stokhouding, en open handed spelen met als doel ‘gelijkwaardige handen’ te ontwikkelen.

Cesar Zuiderwijk zal alle technische tips, tricks, aanwijzingen en oefeningen, uiteraard larderen met een schat aan anekdotes en voorbeelden uit de praktijk. Zowel over zijn decennialange carrière met de Golden Earring, als over de ervaringen als docent in zijn eigen muziekschool Music Station, zijn schitterende en inspirerende verhalen te vertellen.

Alle deelnemers van de Masterclass-week van Cesar Zuiderwijk hebben de beschikking over een elektronisch drumstel op hun eigen kamer.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Ons Masterclass-pakket ziet er als volgt uit:

 • Aankomst op zondag vanaf 15.00 uur, vertrek zaterdag 12.00 uur.

 • Zes nachten verblijf in een van onze luxe privé-kamers (zie pagina ons landhuis).

 • Maandag t/m vrijdag dagelijks gezamenlijke workshops, daarnaast voldoende ruimte voor individuele adviezen, zelfstandig werken en ontspanning.

 • Maximaal 12 deelnemers per week, veel individuele aandacht.

 • Welkomstborrel en light snack op dag van aankomst.

 • Van maandag t/m vrijdag volpension met ontbijt, lunch en diner.

 • Inclusief alle non-alcoholische dranken.

 • Sunset trip met catamaran, inclusief barbecue en drankjes aan boord.

 • Van maandag t/m zaterdag toegang tot het strand van Delfins Beach Resort.

 • Transfers van en naar het vliegveld.

 • Assistentie bij het eventuele boeken van autohuur, verlengd verblijf op het eiland of overige activiteiten bij onze partners.

 • Pakketprijs in dollars: $ 3950.

Over Cesar Zuiderwijk

Cesar Zuiderwijk (1948) is waarschijnlijk de bekendste drummer van Nederland. Sinds 1970 maakte hij deel uit van de Golden Earring. Zijn jasje met de op een drumcomputer aangesloten sensoren en de lange drumsolo’s die eindigden in de apotheose waarbij Zuiderwijk zichzelf over het drumstel heen lanceerde, zijn niet minder dan legendarisch te noemen. Ook buiten de Golden Earring is Zuiderwijk actief; hij richt een muziekwinkel annex ontmoetingsplek voor Haagse muzikanten op, geeft drumlessen in zijn eigen muziekschool Music Station, en doet meerdere theatertournees. In 2020 verscheen de debuut-EP van de formatie Sloper, een samenwerkingsverband van Cesar Zuiderwijk en Triggerfinger-drummer Mario Goossens.

Voor meer informatie over Cesar Zuiderwijk en zijn drumschool zie: www.musicstation.nl

Interesse?

Wil je je aanmelden voor deze Masterclass-week of heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen dan snel bij je terug met meer informatie.