Skip to main content

Klassieke zang

Masterclass-week

Klassieke zang

met Tania Kross & Ernst Munneke

Nederlands, Engels en Papiamentu

Maestro Tania Kross & Ernst Munneke

Status Verwacht in 2023

Mezzo-sopraan Tania Kross en pianist Ernst Munneke zijn al 25 jaar een duo. Samen hebben ze een uitvoerig repertoire van opera, kamermuziek, liedkunst, oratoria, operette en musical. In deze vocal masterclass kan de deelnemer verschillende kanten van zijn zangkunsten laten zien en hierin gecoacht worden op techniek, presentatie en muzikaliteit. Deze masterclass is mede bedoeld voor duo’s, dus zowel individuele zangers en pianisten/repetitoren alsook bestaande duo’s kunnen zich aanmelden voor deze week.

Tijdens deze week zullen de verschillende stromingen van de muziekgeschiedenis behandeld worden. De Duitse liedkunst, de Franse romantiek, de Italiaanse verismo, barokmuziek, de Spaanse componisten, Amerikaanse broadway, oude muziek, enzovoorts.

Communiceren van de emotie

Hoe maak je je een lied, aria of nummer eigen? Wat wil je vertellen? Hoe stel je een mooi programma samen en wat is jouw sterkste kant? Of je nu zanger bent of pianist, het gaat om het communiceren van de verpakte emotie in het nummer.

Aan de deelnemers wordt gevraagd om op voorhand minimaal acht stukken/composities van verschillende stijlen voor te bereiden en door te geven. Solozangers zullen door Ernst op de piano begeleid en muzikaal gecoacht worden. Individuele pianisten krijgen alle stukken van tevoren doorgestuurd, en zullen tijdens de masterclass-week diverse zangers begeleiden. Ook voor de pianisten van duo’s geldt de optie om met verschillende zangers aan andere nummers te kunnen werken. Het wordt kortom een week van mixen, matchen, zingen, spelen, leren en vooral ook genieten onder leiding van deze twee maestro’s.

Er is een gestemde vleugel aanwezig in een akoestisch fraaie zaal. In elke gastenkamer staat bovendien een elektronische piano tot de beschikking van de deelnemers.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Ons Masterclass-pakket ziet er als volgt uit:

 • Aankomst op zondag vanaf 15.00 uur, vertrek zaterdag 12.00 uur.

 • Zes nachten verblijf in een van onze luxe privé-kamers (zie pagina ons landhuis).

 • Maandag t/m vrijdag dagelijks gezamenlijke workshops, daarnaast voldoende ruimte voor individuele adviezen, zelfstandig werken en ontspanning.

 • Maximaal 12 deelnemers per week, veel individuele aandacht.

 • Welkomstborrel en light snack op dag van aankomst.

 • Van maandag t/m vrijdag volpension met ontbijt, lunch en diner.

 • Inclusief alle non-alcoholische dranken.

 • Sunset trip met catamaran, inclusief barbecue en drankjes aan boord.

 • Van maandag t/m zaterdag toegang tot het strand van Delfins Beach Resort.

 • Transfers van en naar het vliegveld.

 • Assistentie bij het eventuele boeken van autohuur, verlengd verblijf op het eiland of overige activiteiten bij onze partners.

 • Pakketprijs in dollars: $ 3950

Over Tania Kross & Ernst Munneke

De op Curaçao geboren mezzosopraan Tania Kross vertegenwoordigde Nederland op de Cardiff Singer of the World-competitie in 2003. In het Concertgebouw in Amsterdam debuteerde ze en werd ze uitgeroepen tot nieuwkomer van het seizoen 2004/05, toen ze recitals gaf in Amsterdam , Parijs, Salzburg, Wenen, Athene, Birmingham, Keulen en in Carnegie Hall in New York. Tania Kross trad op in producties bij de Staatsopera Hannover, de Staatsopera Hamburg, het Staatstheater Stuttgart, de Nationale Reisopera en het Concertgebouw in Amsterdam. Bij De Nationale Opera debuteerde ze als Lola in Cavalleria Rusticana onder de muzikale leiding van Carlo Rizzi, en keerde terug voor de herneming van de Monteverdi-cyclus en voor Tan Duns Marco Polo. In 2008 debuteerde ze in het Théâtre de la Monnaie als Tolomeo in Händels Giulio Cesare olv René Jacobs, waarna ze in 2009 te zien was in The Rake’s Progress. Op het Glyndebourne Festival zong ze de titelrol in Carmen en trad op in de herontdekte Nederlandse barokopera Granida van PC Hoef. In november was Tania Kross uitgenodigd om samen met Michiko Uchida en onder leiding van dirigent Mariss Jansons te zingen bij het galaconcert ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan ​​van het Concertgebouw. Haar eerste cd Corazón, met weinig bekende Latijns-Amerikaanse en Caribische muziek, won een Edison-prijs voor de beste klassieke muziek-cd van het jaar. Tania heeft de Radio 4 prijs, de Boeli van Leeuwenprijs en de NPS Cultuurprijs ontvangen. Tania heeft een passie voor muziekeducatie en is al 7 jaar ambassadeur van Stichting Leerorkest. Deze prachtige organisatie geeft muziekinstrumenten en muzieklessen aan scholieren in Nederland, Curaçao, Bonaire en Aruba. Tania is ook directeur van Krossover, een operaproductiebedrijf dat als enige doel heeft opera- en klassieke muziekshows te produceren voor het publiek dat nog niet al eerder in aanraking gekomen met dit prachtige genre.

Ernst Munneke (repetitor) maakt sinds 2009 deel uit van de muzikale staf van De Nationale Opera.  Hij studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam bij Alan Weiss, Jan Wijn en Håkon Austbø en specialiseerde zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen. Daarnaast studeerde hij in de Verenigde Staten aan het Brevard Music Center in North Carolina, het Manchester Music Festival in Vermont en het gerenommeerde Tanglewood Music Festival in Massachussetts. Hij behaalde diverse prijzen, waaronder de eerste prijs op het Belvedere Wettbewerb für Opern-Korrepetition in Wenen. Als repetitor werkte hij eerder voor onder andere de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid, en begeleidde hij masterclasses in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië. Naast zijn werk als repetitor werkt hij privé als muzikale coach voor zangers en bovendien heeft hij een intensieve concertpraktijk als liedbegeleider en kamermusicus met vele zangers en instrumentalisten. Hij gaf concerten door heel Europa, Amerika (o.a. Carnegie Hall), Mexico en de Nederlandse Antillen. Hij maakte een groot aantal opnamen, waaronder de met een Edison bekroonde, debuut-cd Corazon van mezzo-sopraan Tania Kross, de door Jan Rot vertaalde versie van Schuberts Die Schöne Müllerin met tenor Marcel Beekman en De Ballade van de Gasfitter van Klaas ten Holt met bariton Mattijs van de Woerd.

Interesse?

Wil je je aanmelden voor deze Masterclass-week of heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen dan snel bij je terug met meer informatie.