Skip to main content

Klassieke muziek

Masterclass-week

Esther Apituley

Klassieke muziek, van piano tot strijkinstrument

Nederlands of Engels

Maestro Esther Apituley

Status Verwacht in 2023

Muziek verbindt, muziek verrijkt je leven, muziek maakt ons mens.

“Alles zit in muziek; alles wat je kunt bevatten, alles waar naar je kunt verlangen en alles wat je niet kunt verdragen.”

In deze masterclass verkent en verlegt altvioliste Esther Apituley samen met de deelnemers muzikale grenzen. Klassieke muziek is abstract, maar welke beelden komen naar boven als je ernaar luistert? Wat is interpretatie, waar kies je voor en met welke reden? Heeft de componist altijd gelijk? Waar zit de onzichtbare laag in de muziek? Hoe belangrijk is die ene noot en waarom? Grote vraagstukken worden door Esther op luchtige wijze aan de orde gesteld, wat leidt tot interessante gesprekken en een verdieping van de eigen muzikaliteit. Ongeacht welk instrument je speelt, en op welk niveau.

De wereld van klassieke muziek is traditioneel, geschoold en serieus. Musici worden geacht precies te spelen wat de componist heeft opgeschreven. In deze Masterclass reikt Esther technieken aan om beheerst buiten de lijntjes te kleuren, wat leidt tot meer dynamiek in je spel en een persoonlijker timbre. Daarbij is het een eenvoudige en snelle manier om je eigen muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Samenspel

Het samenspelen met anderen vormt een belangrijke thema tijdens deze Masterclass-week. Je kunt je als ensemble inschrijven, maar ook ter plekke aan andere deelnemers gekoppeld worden.

Je leert op een andere manier te luisteren, naar elkaar maar ook naar het verhaal achter de muziek. Je zult ervaren dat klassieke muziek het mogelijk maakt om mentaal los te komen van de wereld, dat je naar een andere dimensie getransporteerd kunt worden. Daarnaast is er veel aandacht voor improvisatie tijdens deze masterclass-week. Esther leert je vrijer om te gaan met je instrument, waardoor zowel techniek als spelplezier naar een hoger niveau wordt getild.

In elke kamer staat een piano klaar voor de deelnemers. Het verdient aanbeveling om andere instrumenten zelf mee te nemen. Indien nodig hebben we ook een (beperkt) aantal leeninstrumenten beschikbaar.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Ons Masterclass-pakket ziet er als volgt uit:

 • Aankomst op zondag vanaf 15.00 uur, vertrek zaterdag 12.00 uur.

 • Zes nachten verblijf in een van onze luxe privé-kamers (zie pagina ons landhuis).

 • Maandag t/m vrijdag vier gezamenlijke lesuren per dag, daarnaast voldoende ruimte voor zelfstandig werken en ontspanning.

 • Maximaal 12 deelnemers per week, veel individuele aandacht.

 • Welkomstborrel en light snack op dag van aankomst.

 • Van maandag t/m vrijdag volpension met ontbijt, lunch en diner.

 • Ontbijt op dag van vertrek.

 • Inclusief alle non-alcoholische dranken.

 • Sunset trip met catamaran, inclusief barbecue en drankjes aan boord.

 • Van maandag t/m zaterdag toegang tot het strand van Delfins Beach Resort.

 • Transfers van en naar het vliegveld.

 • Assistentie bij het eventuele boeken van autohuur, verlengd verblijf op het eiland of overige activiteiten bij onze partners.

 • Pakketprijs in dollars: $ 3950.

Over Esther Apituley

De producties van Esther Apituley kennen verschillende verschijningsvormen maar worden allen gekenmerkt door één missie: Klassieke muziek toegankelijk maken voor een breder publiek. Naast het succes in Nederland baart Apituley ook internationaal opzien met haar “Theatrale Concerten” – zo toerde zij ermee door Spanje en de VS, waarna het lovende recensies regende. Binnenkort keert zij terug naar NY met een nieuw programma.

Als soliste speelde Apituley onder meer met het Nationaal Ballet Orkest, het Noord Hollands Philharmonisch, het Brabants Orkest, het Metropole orkest en het Radio Kamerorkest. Met haar eigen ensemble speelde ze in binnen- en buitenland, onder meer in Marokko, Tsjechië̈, Oostenrijk en Cyprus, Spanje, Italië, Duitsland en Indonesië̈.

Esther is veelgevraagd voor Masterclasses en festivals. Niet alleen in Nederland, maar ook in o.a. Oostenrijk, Spanje, Zweden en Amerika. Op het grootste klassieke muziekfestival van Brazilië in Campos do Jordão, heeft zij meerdere malen masterclasses gegeven.

Voor meer informatie over Esther Apituley, zie www.estherapituley.com

Interesse?

Wil je je aanmelden voor deze Masterclass-week of heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen dan snel bij je terug met meer informatie.