Skip to main content

Speechen & Stand uppen

Masterclass-week

Speechen & stand uppen

met Sanne Wallis de Vries

Nederlands

Maestro Sanne Wallis de Vries

Status Verwacht in 2023

Van speels speechen tot serieus stand uppen,

hoe comedy voor je te laten werken bij spreken in het openbaar.

Een masterclass van Sanne Wallis de Vries

“Speaking in front of a crowd is considered the number one fear. Number two is death. That would mean that the general person at a funeral would rather be in the casket than doing the eulogy.” (Jerry Seinfeld)

Het is algemeen bekend dat spreken voor een groep eng is. Toch kan het een geweldig en zelfs verslavend zijn als jouw vermakelijke speech, ontroerende verhaal of fraaie stuk stand up comedy het gewenste effect blijkt te hebben op je publiek. Juist naar die magnifieke ervaring gaan we op zoek in deze masterclass.

Schrijven, schrappen, repeteren

Aan de beste openbaar gesproken woorden gaat veel vooraf. Schrijven, schrappen, repeteren, en dan die hele riedel opnieuw… Een gesproken optreden is geslaagd als er van al die voorbereiding niets te merken is tijdens de uitvoering. “Alsof je het zo uit je mouw schudde!” is een groot compliment na het vertolken van een tot in de puntjes gerepeteerde tekst. In deze masterclass kun je jezelf ontplooien als openbaar spreker, waarbij de nadruk gelegd zal worden op het gebruik van humor, cabaret en comedy.

Het ontwikkelen van een ‘stand up persona’ is een belangrijk onderdeel in de stand up comedy. Het begint met jezelf kennen, je zwakke en je sterke punten, en leren zien hoe anderen je zien. Daarnaast ontwikkel je het vermogen om aan te voelen wat er leeft, zowel in de maatschappij als in de groep waarvoor je gaat spreken. Bij de meeste professionele comedians duurt het jaren voor ze hun alter ego vervolmaakt hebben, maar met deze masterclass zullen we zeker een vliegende start maken.

Door middel van theater- en comedylessen, schrijfopdrachten, analyses en improvisatie, leer je jezelf (ontwikkelen als openbaar spreker, wat je ambitie ook is.  De week wordt uiteraard afgesloten met een optreden van alle deelnemers voor een heus publiek, met de specialiteit die iedereen gaandeweg de masterclass gekozen heeft: een speelse speech of serieuze stand up comedy!

Bekijk de persoonlijke video van Sanne!

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Ons Masterclass-pakket ziet er als volgt uit:

 • Aankomst op zondag vanaf 15.00 uur, vertrek zaterdag 12.00 uur.

 • Zes nachten verblijf in een van onze luxe privé-kamers (zie pagina ons landhuis).

 • Maandag t/m vrijdag vier gezamenlijke lesuren per dag, daarnaast voldoende ruimte voor zelfstandig werken en ontspanning.

 • Maximaal 12 deelnemers per week, veel individuele aandacht.

 • Welkomstborrel en light snack op dag van aankomst.

 • Van maandag t/m vrijdag volpension met ontbijt, lunch en diner.

 • Inclusief alle non-alcoholische dranken.

 • Sunset trip met catamaran, inclusief barbecue en drankjes aan boord.

 • Van maandag t/m zaterdag toegang tot het strand van Delfins Beach Resort.

 • Transfers van en naar het vliegveld.

 • Assistentie bij het eventuele boeken van autohuur, verlengd verblijf op het eiland of overige activiteiten bij onze partners.

 • Pakketprijs in dollars: $ 3950.

Over Sanne Wallis de Vries

Na toneelspelen als hobby en het theater als studie, bleek het directe contact met het publiek tijdens een cursus Kleinkunst in 1992 een match made in heaven voor Sanne. Praten tegen de mensen met zelfgeschreven materiaal is wat ze tot op de dag van vandaag doet. Ze werd in 1995 aangenomen bij Comedytrain, een groep comedians die Raoul Heertje om zich heen verzamelde. De cursus Kleinkunst groeide uit tot een mede door Sanne en haar regisseuse Selma opgerichte opleiding: Theater Opleiding Selma Susanna. In 1996 won Sanne het Leids Cabaret Festival, waarna ze een reeks solovoorstellingen maakte. Ook speelde ze in musicals (Foxtrot, Sweeney Todd), deed film (Moordwijven, Mees Kees, Soof) en jeugdtheater (Woest Water). Wereldberoemd in Nederland werd ze dankzij haar imitaties van o.a. Beatrix, Femke Halsema en Connie Palmen in de televisieprogramma’s Kopspijkers en Koefnoen. In haar laatste twee soloprogramma’s (Gut en Kom) wordt Sanne bijgestaan door haar inmiddels vaste muzikanten Wouter Planteijdt en Dionys Breukers.

Voor meer informatie over Sanne Wallis de Vries zie www.sannewallisdevries.nl

Interesse?

Wil je je aanmelden voor deze Masterclass-week of heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen dan snel bij je terug met meer informatie.