Skip to main content

Pianospelen

Masterclass-week

Pianospelen

met Cor Bakker

Nederlands en Engels

Maestro Cor Bakker

Status Het was een fantastische week!

Cor Bakker geeft een masterclass pianospelen die geschikt is voor pianisten van elk niveau. Door het deels individuele karakter van de workshops en het overzichtelijke aantal deelnemers, is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en zal elke pianist op het eigen niveau uitgedaagd worden en verder groeien, of je nu beginnend bent of vergevorderd.

Cor Bakker is cum laude afgestudeerd aan het Amsterdams conservatorium, heeft een aanvullende studie in Los Angeles gedaan en is vervolgens een aantal jaren hoofdvakdocent geweest aan het Utrechts conservatorium. Met deze tools in zijn gereedschapskist, zette hij acht jaar geleden pianospelenmetcor.nl op; een platform met een uitgebreid aanbod aan onlinecursussen.

Middels een door Cor zelf ontwikkelde methodiek leren beginners pianospelen ‘from scratch’ en kunnen behoorlijke gevorderde pianisten hun niveau nog verder ophogen. Het online platform bleek te voldoen aan een grote behoefte; met ruim 30.000 relaties is pianospelenmetcor inmiddels uitgegroeid tot de grootste muziekschool van Nederland.

Wat Cor vanwege zijn drukke werkzaamheden als uitvoerend pianist eigenlijk nooit meer doet, is ‘live’ pianoles geven. Terwijl dat, zowel voor de lessuatie als voor het plezier van Cor zelf, uiteindelijk toch de beste optie is! Een buitenkans dus voor de deelnemers én de docent om op Bonaire onder de meest ideale omstandigheden privéles te krijgen in zoveel mogelijk facetten van het pianospel.

Zaken die beslist aan de orde zullen komen zijn: spelen met akkoorden (welke akkoorden zijn er, hoe speel je ze en wat kun je er mee doen?). Hoe kun je iemand begeleiden op de piano? Wat houdt improviseren eigenlijk in? Leren spelen in verschillende stijlen. En natuurlijk heel, heel veel tips & tricks. Maar het allerbelangrijkste: plezier beleven aan en door het muziek maken! Uiteraard zal er ook veel samengespeeld worden (pianospelen mét Cor) en werken we toe naar een slotconcert aan het einde van de week!

Alle deelnemers hebben de beschikking over een piano op hun eigen kamer.

Bekijk de persoonlijke video van Cor!

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Ons Masterclass-pakket ziet er als volgt uit:

 • Aankomst op zondag vanaf 15.00 uur, vertrek zaterdag 12.00 uur.

 • Zes nachten verblijf in een van onze luxe privé-kamers (zie pagina ons landhuis).

 • Maandag t/m vrijdag dagelijkse gezamenlijke workshops, daarnaast voldoende ruimte voor individuele adviezen, zelfstandig werken en ontspanning.

 • Maximaal 12 deelnemers per week, veel individuele aandacht.

 • Welkomstborrel en light snack op dag van aankomst.

 • Van maandag t/m vrijdag volpension met ontbijt, lunch en diner.

 • Inclusief alle non-alcoholische dranken.

 • Sunset trip met catamaran, inclusief barbecue en drankjes aan boord.

 • Van maandag t/m zaterdag toegang tot het strand van Delfins Beach Resort.

 • Transfers van en naar het vliegveld.

 • Assistentie bij het eventuele boeken van autohuur, verlengd verblijf op het eiland of overige activiteiten bij onze partners.

 • Pakketprijs in dollars: $ 3950.

Over Cor Bakker

Na zijn studie aan het conservatorium cum laude afgerond te hebben, koos Cor Bakker voor een vervolgstudie bij de beroemede componist/pianist Clare Fischer in Los Angeles. Daarna is Cor zelf enkele jaren hoofdvakdocent aan het conservatorium Utrecht, en meer dan een decennium lang de vaste pianist van het Metropole orkest. Radio- en televisieprogramma’s volgen, zowel bij andere in de show (oa als begeleider bij Paul de Leeuw) als in zijn eigen programma’s zoals Cor & Co en Cor op Reis. Ook werkt hij mee aan talloze theaterproducties en concertseries met nationale & internationale sterren waaronder Shirley Bassey, Adèle en Michael Bublé. Ook onder professionele juryleden blijft het talent van Cor niet onopgemerkt, getuige zijn goedgevulde prijzenkast, zoals De Gouden Harp (1996), De Gouden Notenkraker (1997), De Kiwanis Jazz Award (2007) en De Meerjazz prijs (2015).

Voor meer informatie over Cor Bakker zie: www.corbakker.nl

Interesse?

Wil je je aanmelden voor deze Masterclass-week of heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen dan snel bij je terug met meer informatie.