Masterclass-weken

Wie incheckt voor een Masterclass in ons landhuis op Bonaire, laat de hectiek van het dagelijks leven letterlijk en figuurlijk ver achter zich. Het voornaamste wat je deze week te doen staat, is je onderdompelen in je creatieve passie. Al onze masterclasses worden geleid door zeer succesvolle personen op dat vakgebied.

De Masterclass-weken vormen de ziel van Home Of The Muse. Schrijven, musiceren, zingen, acteren, schilderen, koken, fotograferen – aan alle denkbare creatieve disciplines bieden wij onderdak. Alle deelnemers logeren in een eigen riante hotelkamer, onder andere voorzien van bureau en piano. De unieke locatie en onze inspirerende maestro’s staan garant voor een onvergetelijk ervaring.

Blijf op de hoogte

Wil je een seintje krijgen als we nieuwe Masterclasses in ons aanbod opnemen, of als er iets te melden is over de verhuur of andere activiteiten van Home Of The Muse? Laat hier je mailadres achter en de muze zal zo nu en dan opduiken in jouw mailbox!

  Aanvullende informatie

  Deelnemers komen normaliter aan op zondag en vertrekken weer op zaterdag. Van maandag t/m vrijdag staan er in totaal 20 gezamenlijke uren vol inspirerende sessies gepland. Daarnaast zullen de deelnemers individueel aan de slag gaan, maar uiteraard blijft er voldoende tijd over voor ontspanning. Een plaatje draaien in de lobby, een boek lezen naast het magnesiumzwembad of genieten van het uitzicht vanaf de rooftopbar zijn slechts enkele van de zaken waartoe Home Of The Muse verleidt.

  Wanneer het onderwerp van de Masterclass zich daarvoor leent, kan er op vrijdagavond een afsluitend evenement georganiseerd worden – al dan niet met publiek. Bovendien voorziet het programma in een sunsettrip op een schitterende catamaran. Vanzelfsprekend zijn ook alle maaltijden en transfers bij het pakket inbegrepen.

  Klik voor meer specifieke informatie per masterclass op de betreffende tegel. Antwoorden op veel vragen vind je bij de FAQ’s, of neem contact met ons op via het formulier hieronder.

  FAQ

  Veelgestelde vragen over onze creatieve masterclass-weken

  Kan iedereen van elk niveau meedoen aan de Masterclasses?

  In principe wel. De groepen zijn klein dus er is voldoende ruimte voor een deels individuele aanpak. Bij sommige Masterclasses is het wel nodig om het niveau binnen een bepaalde bandbreedte te houden. In dat geval zullen wij meer informatie vragen over de mate van ervaring van de potentiële deelnemers.

  Is er een maximum aantal deelnemers?

  Ja, het maximum aantal deelnemers per week is 15 personen.

  Is er een minimum aantal deelnemers?

  Voor de meeste Masterclass-weken geldt een minimum aantal van 6 deelnemers. Dit zal duidelijk aangegeven worden wanneer je een Masterclass boekt.

  Kan ik korter dan een week meedoen?

  Nee. Het programma van de Masterclass-weken vormt een uitgebalanceerd geheel.

  Kan ik langer dan een week in Home Of The Muse logeren?

  Alleen indien wij aansluitend geen andere Masterclass of groepsverhuur geboekt hebben staan. We kunnen sowieso assisteren of adviseren bij het boeken van een aansluitend verblijf elders op het eiland.

  Kan ik meedoen aan de Masterclass maar elders op het eiland verblijven?

  Dat is niet de insteek. Het feit dat je een week lang in een creatieve bubbel kunt verkeren is een wezenlijk onderdeel van ons concept. Mocht er echter een reden zijn waarom je dit toch graag zou willen, laat het ons dan vooral weten. Overleggen kan altijd.

  Moet ik mijn eigen instrument meenemen?

  Piano’s en elektronische drumstellen hebben wij voor alle deelnemers in huis. Bij de andere muzikale masterclasses neemt men over het algemeen eigen instrumenten mee. Mocht dat een probleem zijn laat het weten, in veel gevallen kunnen wij leeninstrumenten regelen.

  Waarom is de prijs in dollars en niet in euro’s?

  Hoewel Bonaire officieel een bijzondere gemeente van Nederland is, wordt er met dollars betaald in plaats van met euro’s. Home Of The Muse (handelsnaam van Creative Retreat Bonaire BV) is een Bonairiaans bedrijf. Daarom is de valuta waarmee wij werken de dollar en niet de euro.

  Heb ik een kamer voor mezelf?

  Bij sommige masterclasses is het mogelijk om voor een gedeelde kamer te kiezen. Bij andere masterclasses (waarbij de deelnemers bijvoorbeeld ook op hun eigen kamer zullen pianospelen of componeren) bieden we uitluitend pakketten met een privékamer aan. Dit staat per masterclass op de betreffende pagina aangegeven.

  Zijn alle kamers hetzelfde?

  Nee, er zijn kleine verschillen. Kijk voor de verschillende kamertypes op de pagina ons landhuis. Voor sommige kamertypes geldt een toeslag, dit staat aangegeven op het inschrijfformulier voor de Masterclasses.

  Kan ik een kamer delen met een andere deelnemer?

  Bij sommige masterclasses is het inderdaad mogelijk om voor een gedeelde kamer te kiezen. Bij andere masterclasses (wanneer de deelnemers bijvoorbeeld zullen pianospelen of drummen op hun eigen kamer) bieden we alleen de optie tot een privékamer aan. Dit staat per masterclass op de betreffende pagina aangegeven.

  Kan ik iemand meenemen die niet meedoet aan de Masterclasses?

  Wij moedigen dit niet aan. Het voor de creatieve bubbel die we willen creëren niet bevordelijk als er mensen in de villa verblijven die niet meedoen aan dit proces. Mocht je niettemin erg graag iemand willen meenemen, laat het dan weten. Overleggen kan altijd.

  Zijn er ook andere gasten aanwezig in het landhuis?

  Nee, het landhuis staat tijdens de Masterclass-weken geheel tot exclusieve beschikking van de deelnemers.

  Wat voor bedden hebben jullie?

  We hebben fantastische boxsprings van Hotelbedding. Standaard zijn zij opgemaakt als tweepersoonsbed van 180 x 200.

  Wat is er allemaal inclusief bij de Masterclass-weken?

  De Masterclasses uiteraard, zes nachten verblijf in een privékamer, volpension en een sunsettrip op een schitterende catamaran. Kijk voor een uitgebreid overzicht op de pagina van de Masterclass waarin je geïnteresseerd bent.

  Verhuren jullie ook auto's?

  We kunnen dit voor je regelen bij een van onze partners. Je auto staat dan klaar op het vliegveld of bij Home Of The Muse, net wat jouw voorkeur heeft.

  Kunnen jullie ook vliegtickets voor mij boeken?

  Nee, maar we kunnen je hierbij indien gewenst wel adviseren en assisteren.

  Wat voor stroomvoorziening is er in Home Of The Muse?

  We hebben zowel 220V als 110V stopcontacten in de kamers.

  Kun je water drinken uit de kraan op Bonaire?

  Absoluut, er komt uitstekend drinkwater uit de kraan op Bonaire. We hebben een navulbare fles voor je in jouw koelkast klaarstaan, dus plastic flessen zijn niet nodig.

  Zijn er artikelen voor persoonlijke verzorging aanwezig?

  Uiteraard is elke kamer voorzien van douchegel, shampoo en handzeep. Daarnaast is het mogelijk om bij ons muggenspray en (reef-friendly!) zonnebrandcrème te kopen, dus als je met uitsluitend handbagage wilt reizen is dat een optie.

  Zijn er slangen of gevaarlijke insecten op Bonaire?

  Slangen niet en qua insecten niks dodelijks 🙂 We zien de gele schorpioen weleens voorbijkomen, maar deze soort is niet gevaarlijk voor de mens. Zijn steek is vergelijkbaar met die van een wesp.