‘Show up, show up, show up, and after a while the muse shows up too’ – Isabel Allende

 

Home Of The Muse is opgericht door JB Meijers en Wanda Bommer.

Meijers is bekend als muzikant, producer en componist. Bommer is auteur van romans en korte verhalen. Beiden weten uit eigen ervaring hoe magisch het is om door de muze meegevoerd worden naar een plek waar tijd en ruimte niet bestaan, waar alles wat telt je eigen creativiteit is.

De muze laat zich echter niet altijd zien. De juiste omstandigheden moeten gecreëerd worden. Je moet haar lokken. Show up, show up, show up, totdat zij zich geroepen voelt. Wat niet altijd makkelijk valt in te passen in de gebruikelijke drukte.
Eureka! In plaats van te hopen dat de muze zich naar jouw kantoor, atelier of studio begeeft, zou er een plek moeten bestaan waar je haar hoogstwaarschijnlijk zult treffen.

Een plaats waar de hectiek van alledag letterlijk en figuurlijk ver weg is. Waar inspirerende masterclasses gegeven worden. Waar je je onder gelijkgestemden bevindt. Toen de levenswandel van Bommer en Meijers hen langs een schitterend landhuis in het binnenland van Bonaire voerde, wisten ze dat ze deze droomplek gevonden hadden.

Home Of The Muse Bonaire. Stay with us and get inspired.

Recensies en persoonlijke statements van mensen die kennisgemaakt hebben met Home Of The Muse.

De magie van Home Of The Muse

Waar je gastvrij wordt ontvangen en goed verzorgd door Wanda en JB. Tijdens de masterclass van Paul de Munnik hebben we magische momenten beleeft. Zelf een song schrijven en die dan samen met het verhaal erachter delen met de rest van de deelnemers waardoor mooie gesprekken op gang komen, je wordt geraakt en er een enorme verbinding ontstaat. Ondertussen veel muziek en lol maken samen op een van de kamers waar altijd wel iemand met zang of een instrument bezig is. Paul de Munnik heeft ervoor gezorgd dat we in ontspannen sfeer kon werken aan een eigen lied. Veel individuele aandacht gehad. Aangezien ik een beginner ben had ik nooit gedacht dat ik in 2 dagen een lied af zou krijgen maar dankzij Paul is me dat gelukt. Heel blij met zijn input en feedback! En ook nog een mooie opname ervan dankzij JB. En als klap op de vuurpijl een afsluitend optreden waarbij ik mijn lied heb gezongen en ook nog samen met Paul heb gezongen. Onvergetelijke ervaring! Niet genoeg woorden om de magie te omschrijven!

Liefs,
Ellen

Ellen Smit

Bijzonder mooi avontuur

Een week verblijven op Home of the Muse heeft ervoor gezorgd dat ik mijn passie voor muziek mocht voelen. ``Wat een inspirerende plek, wat een lieve mensen en wat een bijzonder mooi avontuur heb ik mogen beleven op Bonaire.`` Samen met Paul de Munnik heb ik een lied mogen schrijven en zingen. Een droom die is uitgekomen. Dat je binnen een korte tijd zo'n persoonlijk lied kan maken voelde voor mij ontzettend bijzonder.
Elke maaltijd was een feestje en alle voorzieningen zijn er om je volledig onder te dompelen in muzikale/creatieve sferen. Wanda en JB zijn voor mij de ultieme gastvrouw en gastheer. Niks is teveel, de persoonlijke benadering is superfijn en jullie hebben oog voor detail. Voor een ieder die ook maar even twijfelt... doe het, beleef het. Het is een enorme verrijking.

Leonie Plomp

Sereniteit

Toen ik voor het eerst door de poort van het landgoed kwam, voelde ik meteen de sereniteit van het huis en zijn omgeving. En ik deel sindsdien de Bonairiaanse consensus: het is een bijzondere plek! Zo’n plek verdient een bijzonder idee, et voilà, Home Of The Muse was geboren. Ik hoop hier tot in lengte van dagen mensen te mogen ontvangen en mooie en inspirerende dingen te doen.

JB Meijers

Magische plek

Wij liepen al een paar jaar rond met het idee om op Bonaire een creative retreat te beginnen. Toen de wielen van onze auto voor het eerst over het grind van de oprijlaan knisperden, was het een beklonken zaak. Hier moest het gebeuren! Op dit moment zijn we enkele maanden onderweg met de verbouwing. Het is geweldig om te zien hoe het landhuis steeds verder opbloeit en hoe de inspiratie begint te stromen bij iedereen die er een kijkje komt nemen. Het is geen loze kreet, volgens mij huist 'de muze' hier werkelijk!

Wanda Bommer

Het landhuis komt tot leven

Het is geweldig het gehele proces mee te mogen maken. Van de renovatie van het prachtige landhuis tot de creativiteit en het brainstormen met de initiators Wanda en JB en alle andere betrokken mensen. Afgelopen maanden hebben we kunnen zien dat iedere ruimte in het landhuis weer tot leven komt en klaar is om te dienen voor ieders creativiteit, talent en gezelligheid. We kunnen niet wachten tot de opening van Home Of The Muse en jullie samen met JB en Wanda te mogen verwelkomen op deze mooie en zeer bijzondere plek.

Anique & Frederick, property managers

Een oase van creatieve energie

Als je bij Home of the Muse door de poort komt rijden voel je direct een oase van sereniteit en creatieve energie. Wat een bijzondere plek is dit. De combinatie van het statige landhuis met palmbomen en de ontspanning van de zon en het zwembad en zijn de perfecte ingrediënten om aan de slag te gaan. Het nodigt je uit om vanuit ontspanning, in verbinding met jezelf, te creëren en te ondernemen.

Typhoon

Uniek en creatief

Voor de opening al een kijken mogen nemen bij Home of the Muse op Bonaire. Een prachtig landgoed gelegen in de natuur tussen Kralendijk en Sorobon met 12 kamers, een groot zwembad en een openluchttheater. Het hele complex is recent gerenoveerd en met oog voor detail ingericht. Een inspirerende omgeving voor de creatieve Masterclasses, Wanapa nights en bedrijfstrainingen die hier gegeven gaan worden en een heerlijke groepsaccommodatie om te huren.
Home of the Muse is een uniek en creatief concept van JB en Wanda en ik kan niet wachten tot het vol in bedrijf is.

Liselore van Gorp

Changes

Het landhuis inspireert je met al haar grandeur, even weg van “de wereld”.

Changing Place
Changing Time
Changing Thoughts
Changing Future

Een ervaring die je niet snel zult vergeten!

John Weemaes

Ruimte voor jezelf

Home of the Muse is meer dan een plek op aarde waar je kan verblijven. Het is een paradijsje op aarde waar je kan verblijven. Terwijl alles wat je nodig hebt binnen handbereik is: een koele kamer, een heerlijk bed, luxe sanitair, wordt niet vergeten waar je bent, namelijk op Bonaire, een Caribisch eiland waar de warme wind waait, de zon in tien minuten opkomt en ondergaat, en licht en lucht deel uitmaken van je onvergetelijke ervaring aldaar. In Home of the Muse smelt het leven perfect samen. Terwijl je een verfrissende duik neemt in het zwembad doen kolibrietjes zich tegoed aan de tropische bloemen en mekkert een geitje bij de buren. Er is ruimte voor comfort én voor de natuur, en daarmee voor jezelf.

Sanne Wallis de Vries

Creativiteit en leren komen samen

Home of the Muse is niet zomaar een landgoed. Zowel binnen als buiten straalt de creativiteit er vanaf. Ik was onder de indruk van de inrichting van de ruimtes en de kamers. Schitterende kleuren en vormgeving die je nergens anders tegenkomt. Het grote zwembad is enig in zijn soort en vanaf de rooftop bar had ik een fantastisch uitzicht over Bonaire. Home of the Muse is voor mij de perfecte plaats om creativiteit en leren samen te laten komen.

Reinier Koning

Adembenemende omgeving

De omgeving van Home Of The Muse is adembenemend met vele palmbomen, kleurrijke bloemen en cactussen. Onderweg ernaartoe kan je zomaar flamingo's, ezels en geiten tegen het lijf lopen. Eenmaal ingecheckt in het landhuis kun je verkoeling zoeken in het zwembad en zonnebaden op het sundeck. In de bar boven kun je genieten van een cocktail en de altijd imposante zonsondergang. Een gezellige barbecueplaats maakt het relaxte leven compleet. De onlangs gerenoveerde en ingerichte kamers getuigen van smaak en luxe. Ik weet zeker dat het gebouw, de bibliotheek, de gemeenschappelijke ruimtes, de tuin en het openluchtpodium ieders creativiteit en inspiratie tot bloei zullen laten komen.

Ageeth van Gorp

Waar verhalen worden gemaakt

Als je op zoek bent naar een plek die totaal anders is dan gewone hotels of resorts, een plek waar verhalen worden gemaakt, een plek waar je genoeg ruimte en tijd hebt om te doen wat je graag doet tijdens je vakantie, een plek die funky is maar tegelijkertijd rustig: stop met zoeken, dit is het!

Erika Sanders

Pers quotes

Wij staan in de Nouveau!

Spelen met Cor – Cor Bakker

Wij zijn geopend! – Home Of The Muse Bonaire

 

04-04-22 Bonaire.nu

zie link:Bonaire.nu

11-04-22 Barts Boekje

Klik hier voor het artikel van Barts Boekje.